Стефановић и Ребић обишли повређеног полицајца

02

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и директор полиције Владимир Ребић обишли су данас у Ургентном центру полицајца Милана Николића којег је синоћ, приликом редовног обављања дужности, у кладионици у Барајеву ножем избо М. К. (1975).

Министар Стефановић се захвалио полицајцу на прибраности јер је, иако тешко повређен са више убода ножем, успео да савлада нападача и позове помоћ.

“Ово је пример колико су полицијски службеници пожртвовани и показује њихову обученост и спремност да своју дужност обаве на најбољи могући начин, часно, честито и храбро пре свега”, истакао је министар.

Стефановић је изразио очекивање да ће се полицајац Николић, коме се у Ургентном центру пружа најбоља могућа нега, веома брзо опоравити и ускоро бити са својом породицом.

“Током 2015. године било је 1.580 напада на овлашћена службена лица, а током 2016. године 1.082, што је тренд смањења, али и даље је то веома велики број напада на полицијске службенике”, подсетио је министар Стефановић и упозорио да

полиција неће дозволити да се према припадницима Министарства, али и грађанима Србије, примењује сила и да се насиље неће толерисати.

“То је нешто на чему ћемо апсолутно инсистирати”, поручио је Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова