Стефановић и Хованец о мигрантима, борби против дроге

Beograd, 1. septembra 2015.- Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic (3D) sastao se danas sa ministrom unutrasnjih poslova Vlade Republike Ceske Milanom Hovanecom (2L). Tokom sastanka ministri su ocenili saradnju srpske i ceske policije kao izuzetno dobru, posebno u oblasti operativnog kriminalistickog rada na suzbijanju trgovine drogom, iregularnih migracija kao i visokotehnoloskog kriminala. FOTO TANJUG/ MUP SRBIJE/ BIRO ZA SARADNJU SA MEDIJIMA/ nr

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић састао се данас, у оквиру посете представника чешке владе Србиjи, са министром унутрашњих послова те државе Mиланом Хованецом.

Tоком састанка, наводи се у саопштењу, министри су оценили сарадњу српске и чешке полициjе као изузетно добру, посебно у области оперативног криминалистичког рада на сузбиjању трговине дрогом, ирегуларних миграциjа, као и високотехнолошког криминала.

Mинистри Стефановић и Хованец истакли су да су добри партнерски односи двеjу земаља потврђени и заjедничким учешћем у проjектима чиjи jе циљ превенциjа сузбиjања ирегуларних миграциjа, као и спровођење стратегиjе у борби против дрога.

Чешки министар изразио jе спремност Чешке да помогне Србиjи, у виду новчане помоћи и донациjа, као приjатељскоj земљи и изразио став да све чланице EУ треба да буду солидарне и одговорне у решавању миграционе кризе.

Oн jе нагласио да Чешка подржава Србиjу у процесу европских интеграциjа и истакао спремност да помогне Србиjи на том путу.

Mинистар Стефановић захвалио jе Хованецу на помоћи Чешке Републике коjа jе, како jе рекао, у овом тренутку Србиjи потребна, с обзиром на то да jе миграциона криза jедан од наjактуелниjих проблема.

Извор: Танјуг