Стефановић: ПСС неистинама обмањује јавност, наставља политизацију синдикалног деловања

Изјава потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића поводом лажних оптужби Полицијског синдиката Србије:

„Данас смо сведоци да Полицијски синдикат Србије нажалост, наставља политизацију синдикалног деловања, посебно навијајући за једног од опозиционих председничких кандидата, чију подршку имају и на скуповима које праве. Никада због тога ниједан полицајац није сносио било какву последицу, што нажалост није био случај у неким претходним временима. Као и увек позивам представнике синдиката да разговарамо о решавању проблема који постоје у раду министарства и полиције а не о политици, јер то није посао полиције.

Никада из кабинета министра унутрашњих послова није дат ни писани ни усмени налог о понашању полицијских службеника и остваривању њихових законских права везаних за изборе, нити се Министарство меша у слободну вољу било ког припадника полиције или неког другог дела Министарства. Ради се о потпуној неистини и обмањивању јавности. Недопустиво је да постоје покушаји синдиката и одређених политичких странака да злоупотребе полицију у изборној кампањи и унизе рад хиљада професионалаца који свакодневно ризикују своје животе зарад безбедности грађана Србије. Учинићу све да не дозволим такве злоупотребе.

Нарочито ми смета покушај злоупотребе полиције у тренутку када су неке од наших колега повређене на извршењу службеног задатка и када у суботу преко четири стотине младих људи ступа у редове полиције.

Наставићу да се заједно са људима из полиције борим за унапређење положаја полицајаца, њихове професионалне оспособљености и пре свега, сигурнију и безбеднију Србију и све њене грађане“.

Извор: Министарство унутрашњих послова