Стефановић: Навијачи учествовали у нападу на ДС

Beograd, 25. marta 2016. - Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic na danasnjoj sednici Vlade Srbije. FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bk

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је поводом напада на функционере ДС на Звездари да је полиција брзо реаговала и решила случај за мање од три сата.

Коментаришући протест Независног полицијског синдиката Србије, он је казао да је то политичка организација додајући да се на том скупу појавио и политичар Саша Радуловић.

Иначе, председник тог нерепрезентативног синдиката Момчило Видојевић најавио је подношење кривичне пријаве против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и његових сарадника, јер су запечатили просторије синдиката.

„На данашњем скупу су биле само политичке пароле, то није нелегитимно, али не кроз синдикалну борбу. Кандидујте се онда на изборима, бавите се политиком… Тамо није било десет полицајаца, полицајци то не мисле“, изјавио је Стефановић за Б92.

Како каже, ти људи немају никакве везе са заштитом радника, а то је само политичка порука и њих не интересује шта се дешава са полицајцима.

„Сви који сматрају да су оштећени имају право да се жале суду. Нисмо оштетили никога. Све што будемо радили биће у договору са синдикатима и у складу са законом“, рекао је Стефановић.

Он наводи да ће на нивоу целе Србије бити отпуштено мање од 1.000 људи из полиције, да ће се то догодити само сада и више не, као и да ће отказе добити људи који раде у администрацији, а не сами полицајци.

„Ваљда ја као министар највише волим да људи из полиције буду задовољни. Сви који буду добили решење којим се мења њихов радно-правни статус у МУП-у добиће објашњење због чега је то тако“, наводу Стефановић.

Према његовим речима не може никоме ко ради тамо да то буде гаранција за цео живот.

Осим тога, истиче да ће против свих за које се докаже да су се нешто огрешили водити кривичне и прекршајне пријаве, као и да тужба следи против оних који „машу лажним оптужбама“.

На питање о нападу на функционере ДС Стефановић наводи да је утврђено која су то лица, да се ради о четворици осумњичених и да су сви из Београда.

„Ради се о припадницима навијачких група из Београда, није важно којих. Једно лице се доводи у везу са једном странком, што се може видети на његовим статусима на интернету“, каже Стефановић.

Он наводи да није важно да ли ухапшени припадају некој странци, већ да су ухапшени.

„Показали смо да је ово одговорна и организована држава у којој не можете да тучете људе на улицама зато што вам се не свиђају“, оцењује Стефановић.

Како каже, лица која су извршила напад су стајала тамо, један је продавац и радио је тамо као и претходних дана.

„То је било кривично дело, полиција је изашла за осам минута, случај је решен за три сата и то је била одговорна реакција полиције“, наводи он.

Када је реч о изборној кампањи Стефановић наводи да је кампања потпуно чиста.

„Сетите се 2014. и спотова против Николића… Никога не нападамо, бавимо се својим стварима“, наводи Стефановић.

Извор: Б92