Стефановић на трибини „Безбедност грађана“ у Осечини

osecina-velika-2

Министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић изјавио је данас у Осечини да водотокови у тој општини и околини морају бити регулисани, како становници овога краја не би били угрожени поплавама.

„Не прођу ни две године, а да Осечина не буде поплављена. Наш циљ је да регулишемо водотокове и да више не будете угрожени поплавама. Да људи више не размишљају да ли ће изгубити имовину, да ли ће им куће бити поплављене, аутомобили, или нанета нека друга штета“, рекао је Стефановић на трибини „Безбедност грађана“.

Говорећи о стању безбедности у Осечини, Стефановић је указао да је стопа криминала у овој општини на таквом нивоу, да се може рећи да је ово једна од најбезбеднијих општина у Србији.

Министар је указао да је безбедност широка категорија и нагласио да у земљи у којој нема стабилности, нема ни инвестиција, а тиме ни нових радних места, већих плата, бољег стандарда.

„Србија је у односу на неке земље у региону успела да осигура стабилност. Нас не потресају терористички напади, дејством наших безбедносних структура, пре свега полиције, успели смо да спречимо преливање криза из региона на наше тло“, навео је Стефановић.

Он је истакао да је Србија добром политиком председника Владе Србије Александра Вучића успела да постигне да буде међународно призната као земља која је кренула у реформе.

Председник општине Осечина Ненад Стевановић указао је да је стање безбедности у општини стабилно и да се из године у годину бележи пад стопе криминала.

Током посете Осечини, министар Стефановић обишао је Полицијску станицу у том месту и присуствовао уручењу кључева возила „фијат пунто“, који је општина донирала полицијској станици.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова