Стефановић: Не можете имати министре, а радити против програма премијера

Beograd, 25. marta 2016. - Ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic na danasnjoj sednici Vlade Srbije. FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC/ bk

Александар Вучић и Српска напредна странка били су потпуно јасни када су говорили о потреби да јединство треба да буде темељ нове Владе како би Србија наставила пут снажног економског развоја и раста. Данас ми је сасвим очигледно да СПС то не разуме или не жели да разуме.

Шта год од та два било, будућа Влада би се са СПС-ом, као коалиционим партнером у доношењу одлука и спровођењу програма, суочавала са унутрашњом опозицијом.

За очекивати је да се, када се буду доносиле неке тешке одлуке или супротстављало притисцима на Србију, појави неко из тих редова ко би својим ставом био на потпуно супротној страни од Владе, остављајући довољно простора да јавност размишља да ли је то стварни, а тобоже прикривени став СПС-а.

На тај начин Влада би умањила своју снагу, а грађани Србије не би добили ништа. Не можете имати министре, а радити против програма премијера.

Уосталом, СПС може да се понаша како год жели, али је поштено да то онда ради у опозицији.