Стефановић: Не постоји безбедносна претња за учеснике самита ОЕБС

SRBIJA OEBS STEFANOVIC

Делегациjе и министри спољних послова коjи учествуjу на 22. Mинистарскоj конференциjи OEБС-а могу да се осећаjу потпуно сигурно и безбедно, поручио jе данас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић и истакао да не постоjи никаква непосредна безбедносна претња.

MУП и све безбедносне структуре ће, како jе навео Стефановић приликом обиласка “Београдске арене”, где ће сутра почети скуп, обавити своj посао професионално.

Kазао jе и да полициjа никада не открива броj припадника коjи су ангажовани на очувању безбедности, без обзира да ли се ради о непосредном обезбеђењу или о обавештаjноj заштити.

Према његовим речима, ангажован jе довољан броj људи, а све у циљу да се сви у Београду осећаjу максимално безбедно.

“MУП jе на наjозбиљниjи начин приступио обавези да се свим учесницима скупа обезбеди максимална сигурност и да се у нашем граду осећаjу потпуно безбедно. Желимо да покажемо да смо дорасли овом изазову и да наши гости у Београду доживе потпуно гостопримство”, напоменуо jе Стефановић.

Додао jе да полициjски службеници обављаjу редовне контроле како би се проверио и наjмањи могући детаљ коjи би могао да поквари савршену слику безбедности, пише у саопштењу Бироа за сарадњу са медиjима MУП-а Србиjе.

Извор: Танјуг