Стефановић: Нико из МУП-а није био код Шабића

Ниједан полицајац није био код Повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића, већ је била Комунална полиција, а будући да је Шабић рекао да је у питању полиција, очекујем да се извини, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

“Ред је да се извини, а све остало није у мојој надлежности. Моје је да штитим углед и лице сваког полицајца у овој земљи и полицајци ако иду некоме на врата, иду зато што имају налог, нема заштићених, нико није у овој земљи света крава, да не може да му се оде на врата са налогом. Ако нема налог, полицајац неће ићи, као што није ни био”, рекао је Стефановић, одговарајући на питања новинара.

Према његовим речима, ниједан припадник полиције није био код Шабића, те Стеановић очекује да се Шабић извини, јер је, према његовом мишљењу погрешио.

“По мојим информацијама, код њега је била Комунална полиција, али пре свега, нико није био из МУП-а. Наша полемика је о томе била и ја очекујем од господина Шабића извињење, зато што је рекао да је неко од полиције био на његовим вратима. Нико из полиције није био на његовим вратима”, рекао је Стефановић.

Повереник за информације од јавног знацаја Родољуб Шабиц објавио је јуче на твитеру да се на његовим вратима претходне вечери појавила полиција, због “лажне пријаве о дивљој градњи”.

Извор: Танјуг