Стефановић: Ниjе било хапшења са ослобађаjућим епилогом

stef_06mig_3009

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да од када jе министар ниjе било хапшења са ослобађаjућим епилогом и да тужилаштво ниjе одбацивало кривичне приjаве коjе jе полициjа подносила.

Стефановић jе у интервjуу “Политици”, коjи ће у целости бити обjављен 3. jануара, рекао да му jе важно да за оне коjи су ухапшени постоjи довољно доказа да се кредибилно сумњиче за извршење тих кривичних дела.

“Aко нема довољно доказа касниjе све пада на судовима, читав систем истраге се доводи у питање и грађани онда имаjу право да сумњаjу”, одговорио jе Стефановић на питање због чега jе толико дуго траjала истрага у полициjскоj акциjи “Резач”.

Додао jе да на то питање jедан министар не може да одговори, jер би у супротном значило да jе министар водио истраге и да се бавио тим послом.

На питање зашто се чекало да се у jедноj ноћи ухапси 80 људи, Стефановић jе навео да су то случаjеви коjи су се у слично време завршавали и да су финализирани последњи делови истраге у неколико недеља коjе су иза нас.

Потом су се, како jе обjаснио, тужилаштво и полициjа одлучили да таj део полициjских акциjа буде спроведен у jедном дану.

“Не знам коме то може да смета”, рекао jе Стефановић, додаjући да не може да каже да су политичка хапшења акциjе коjе су се дешавале широм Србиjе.

Стефановић jе истакао и да jе начелник Полициjске управе Ниш Срђан Грекуловић стекао услове за одлазак у пензиjу, да jе то било планирано да се догоди до краjа године, те да ће Ниш врло брзо добити новог начелника полициjе из тог града, човека коjи jе рођен у њему, ту живи цео живот и бави се безбедносним структурама.

Извор: Танјуг