Стефановић: Отворено 170.000 радних места

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је у претходне три године, захваљујући великом броју страних инвеститора, отворено 170.000 радних места.

Стефановић је у парламенту рекао да охрабрује све посланике да се укључе у расправу о квалитетним амандманима и објаснио да Предлог закона о странцима додирује и неке друге теме које су важне за наше друштво, као што је добијање могућности да страни инвеститори лакше уђу у земљу.

“Сетом закона регулишемо њихов положај у нашој земљи”, рекао је Стефановић.

На критике лидера Двери Бошка Обрадовића да су страни инвеститори у Србији фаворизовани и заштићени као “бели медведи”, Стефановић је одговорио да то није тачно и да су домаћи и страни инвеститори изједначени, те да српски инвеститори такође имају право на субвенције.

Он је казао да је с друге стране, захваљујући страним инвеститорима, смањена незапосленост у Србији.

У Скупштини Србије данас се расправља о амандманима на Предлог закона о странцима на који су посланици СНС и коалициони партнери поднели 350 амандмана, а један од амандмана каже да би требало омогућити страним инвеститорима да лакше добију документа у Србији.

Опозиција негодује, хоће нове изборе? Ја сам “за”

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да негодовање опозиције у парламенту схвата као позив на нове парламентарне изборе.

Стефановић је током расправе о амандманима на предлог Закона о странцима у Скупштини Србије рекао да критике о броју поднетих амандмана владајуће коалиције тумачи као позив да се провери мишљење грађана о томе како је радила СНС.

”То је легитиман предлог. Ја бих се заложио, и то је моје приватно мишљење, да имамо изборе што пре и да народ каже шта мисли. Можда је то добра прилика и да се види шта грађани мисле о осталима, као и да се они увере шта народ мисли о њима”, рекао је министар.

Напоменувши да су грађани Београда то рекли пре десетак дана, приметио је да је можда време да то кажу и грађани у остатку Србије.

Опозиција, иначе, данас негодује у парламенту што су посланици владајуће коалиције поднели више од 300 амандмана на предлог Закона о странцима и сматрају да ће због тога бити потрошено време за расправу о још неким законским предлозима.

 

Извор: Танјуг