Стефановић: Очекујем брз епилог насиља на дербију

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да полиција ради на последњем случају насиља на стадиону током последњег дербија и додао да се свакодневно добијају нове информације које потврђују да постоје криминогени елементи, од диловања наркотика до запоседања делова територија у српској престоници.

Стефановић је гостујући на Пинку рекао да је Србија озбиљна држава и да све то с пажњом прати, јер не жели да истрчава са закључима пре него што цела та ситуација не буде с пажњом размотрена.

Министар је казао да нема информација да су у тај инцидент биле укључене неке друге службе, али и да се сваки доказ који се, како је рекао, прикупи пажљиво анализира, а обављају се и разговори са страним држављанима који су приведени.

“Има нових информације које добијамо сваког дана. Истрага иде у добром правцу и верујем да ћемо брзо доћи до епилога”, рекао је Стефановић.

Министар је похвалио рад припадника Београдске полиције који су радили на расветљавању случаја убиства испред кафића Нана.

“Видећемо не желим да квалификујем тај догађај, ни како је дошло до те туче која, према мојим информацијама, није била унапред планирана”, рекао је Стефановић и додао да је тај случај практично затворен.

Стефановић је изразио наду да нико неће изборну кампању искористити за нестабилност у Србији, те додао да је МУП спреман за сваку ситуацију и уложиће каже максималан напор да се спрече било какви инциденти.

“Уложићемо максималан напор и верујем да ћемо имати мирне изборе, где ће грађани исказати своју политичку вољу, а да насиља неће бити, јер насиљем се ништа не решава”.

Извор: Танјуг