Стефановић: Полицајци у Алексинцу неуморно раде како би град био безбедан

sl-2

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас у Алексинцу да се у тој општина  бележи пад крађа и тешких кривичних дела и да је стање опште безбедности на задовољавајућем нивоу.

Стефановић, који је обишао Полицијску станицу у том граду, истакао је да постоји простора за унапређење безбедности, посебно у области саобраћаја и да је зато потребно уложити више енергије у циљу спречавање саобраћајних незгода.

„Министарство унутрашњих послова посебну пажњу посвећује проблему насиља у породици и борби против дроге и наркоманије“, рекао је Стефановић нагласивши да су полицајци у  Алексинцу спремни да неуморно раде како би тај град био сигуран и како би се грађани осећали безбедно.

sl-3

Говорећи о пројекту „Полиција у зајединици“, Стефановић је истакао да је циљ Министарства  унутрашњих послова да у сваком месту буде што више позорника на улици.

„Наша идеја је да позорник, полицајац који хода вашом улицом, вашим делом града, буде у контакту са грађанима, људима који раде у локалној самоуправи и саветима, јер грађани у сарадњи са полицијом могу да допринесу да безбедност буде већа“, рекао је министар унутрашњих послова.

Циљ нам је, како је истакао, да полицију приближимо грађанима, учинимо да се осећају безбедно и да имају поверење у полицијске службенике.

sl-1

Пре обиласка Полицијске станице, министар Стефановић поручио је деци, која су у организацији Агенције за безбедност саобраћаја и МУП-а присуствовала едукативној представи „Пажљивко“, да су полицајци ту да штите децу и брину о њиховој безбедности и да им се зато увек могу обратити уколико имају проблем.

„Полиција је ту због вас, да брине о вашој безбедности, да вас чува и зато им се увек можете обратити „ рекао је Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова