Стефановић: Полиција неће стати у обрачуну са нарко дилерима

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да су припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, обавили још једну успешну акцију на територији Београда и открили прву лабораторију за производњу екстазија на територији наше земље.

„Служба за борбу против организованог криминала већ неко време ради интензивно на сузбијању кријумчарења и дистрибуције наркотика и кроз ову акцију ухапшена је петочлана криминална група, која је у свом поседу имала 52 килограма екстазија и 80 килограма супстанце која служи за производњу ове дроге“, прецизирао је Стефановић.

Министар је нагласио да је ово прва оваква лабораторија и велики ударац онима који производе синтетичку дрогу и дистрибуирају је деци на улицама.

„Оваква акција мора да се настави свакодневно зато што полиција неће стати у обрачуну са нарко дилерима“, поручио је Стефановић.

Полиција је ухапсила чланове организоване криминалне групе Н.С.(1971), Т.С.(1993), А.М.(1987), М.Ц.(1982) и С.П.(1987), због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

У овој акцији полиција је запленила 96.000 таблета екстази (укупне тежине 42 килограма), 10 килограма екстазија спремљеног за таблетирање, 80 килограма микрокристалне целулозе за производњу екстазија и 840 грама марихуане.

Заплењена је комплетна лабораторија за производњу синтетичких дрога – машина за таблетирање, апаратура за припрему смесе, мешалица и остала опрема.

Н.С., Т.С, А.М., М.Ц. и С.П. се терете да су у дужем временском периоду производили екстази у облику таблета са различитим утиснутим симболима и облицима и дистрибуирали их купцима на територији наше земље.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, у законском року, уз кривичне пријаве, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Извор: Министарство унутрашњих послова