Стефановић: Полиција стално доступна грађанима у Земун Пољу

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас на отварању Полицијске испоставе у Земун Пољу  да полиција на свим нивоима интезивно ради на сузбијању кривичних дела везаних за наркотике и додао да у овом насељу од почетка године није забележено ниједно такво кривично дело.

Указавши да ће новоотворена полицијска испостава радити 24 сата и да ће грађани у њој моћи да обаве све управне послове, од издавања личних и других докумената до решавања других проблема, Стефановић је нагласио да ће она допринети повећању нивоа безбедности  и омогућити да полиција буде стално допступна грађанима овог насеља.

„Нама је важан рад полиције у заједници, то не сме да остане само на празним речима. Трудимо се да из године у годину побољшавамо и појачавамо активности полиције, да приближимо полицију грађанима и да у сарадњи са њима дођемо до информација које ће допринети повећању њихове безбедности“, рекао је министар.

Истакавши да превентивне активности дају свакодневне резултате, Стефановић је нагласио да се у овом насељу  број туча и сукоба малолетних лица смањен за 17 одсто.

Говорећи о новој класи полицајаца која ће у овој години бити примљена, министар је прецизирао да ће један већи број њих бити упућен у Полицијску управу за град Београд, од којих ће део бити рапоређен и по полицијским станицама, што ће значајно повећати њихов капацитет.

Стефановић је додао да ће Министартсво унутрашњих послова у овој години набавити и нова возила, што ће олакшати патролну делатност полиције.

Министар се захвалио челницима Општине Земун на помоћи у опремању и реконструкцији новоотворене полицијске испоставе истакавши да је то само још један пример добре и успешне сарадње са локалном самоуправом.

„Хоћемо да примером добре сарадње са локалним одборима за безбедност, са општинама, са грађанима, директно са људима покажемо да полиција у заједници јесте концепт који доводи до смањења стопе криминалитета и побољшања безбедности.“

Министар Стефановић учествоваво је и на едукативном предавању, које су деци Основне  школе „Илија Бирчанин“ у Земун Пољу, која се налази у близини нове полицијске испоставе, одржали полицијски службеници.

“У Београду више од 70 одсто школа има школске полицајце. Радићемо на томе да свака школа добије школског полицајца, а у међувремену, оне које их немају директно, покривамо позорничким патролама и другим начинима рада“, нагласио је Стефановић.

Министарство унутрашњих послова, како је додао, ради и на томе да свака школа и вртић буду покривени видео надзором и умрежени са полицијским станицама.

Извор: Министарство унутрашњих послова