Стефановић: Полициjа чува безбедност грађана Србиjе

2

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Жандармерије који вежбају у Наставном центру Кула и том приликом поручио је да полиција свакодневно ради како би грађани Србије били безбедни.

„Суочени са изазовима тероризма у читавом свету припадници Министарства унутрашњих послова свакодневно увежбавају тактике одвраћања и спречавања било каквог угрожавања наше територије“, рекао је министар након тактичко показне вежбе припадника Жандармерије.

1Стефановић је указао да ова вежба представља унапређење рада припадника Жандармерије приликом коришћења оклопних возила.

„Данас смо могли да видимо припаднике нишког одреда Жандармерије који су спремни да адекватно одговоре на било какво угрожавање безбедности наше земље. Имали смо прилику да видимо најновију опрему и технику које су веома важне за полицију како би могла што боље да одговори на све изазове. Очекујем да се ове обуке наставе и желим да поручим грађанима Србије да могу мирно да спавају, да не морају да се плаше било каквих терористичких претњи, јер полиција свакодневно брине о безбедности Србије“, поручио је Стефановић.

7

 

Извор: Министарство унутрашњих послова