Стефановић: Поносни смо на рад наших активиста на терену

Био је ово један добар дан, у коме је било најмање инцидената и у коме се поштовала демократска процедура, рекао је вечерас председник Градског одбора СНС Небојша Стефановић.

“Србија може да буде поносна на све тековине које су наши људи показали током ове кампање”, поручио је Стефановић у обраћању у изборном штабу странке, те додао да су избори у Бору, Аранђеловцу и Севојну, према првим подацима, протекли мирно, уз можда неке мање неправилности.

“У том смислу ГИК до сада није примила ниједан званични приговор”, закључио је.

Честитао је свим грађанима који су на изборима изашли у свим општинама, а честитаће, каже, и свима који остваре добар резултат и уђу у градски парламент.Стефановић је додао да је, по подацима којима за сада располаже, излазност у Београду била 52 одсто грађана уписаних у бирачке спискове.

“Нећемо имати никакав проблем с тим да, кад стигну резултати, свакоме ко уђе у градски парламент на томе честитамо”, истакао је Стефановић.

“Поносни смо на рад наших људи у кампањи, активиста на терену, који су издржали све увреде и псовке и данас и претходних дана”, рекао је Стефановић.

Каже такође да су задовољни што су и домаћи и страни посматрачи имали прилику да се увере како иду демократски процеси у Србији. У том је смислу поменуо и да су представници амбасаде САД били присутни приликом бројања гласова вечерас на два бирачка места у Београду.

Стрефановић је подсетио да су пред ове изборе биле приче да ће бити одржани заједно са парламентарним, да Александар Вучић и СНС “не смеју” само на београдске изборе и да на тај начин не могу победити.

“Ништа од тога није било и ишли смо директно на локалне изборе са оним шта смо урадили и са оним шта ћемо урадити убудуће”, додао је.

Како је навео, могла се током избора видети огромна моћ тајкуна, и њихова финансијска моћ у медијима, те да се могла видети и кампања против Александра Вучића и у време чак изборне тишине. Стефановић је рекао да је то ишло толико далеко и резултирало тиме да су кандидати тих тајкуна застрашивали грађане, и кршећи изборну тишину и на сваки други начин, како би или гласали за њих, јер је то тобож једино демократски, или да супротно гласање не би било нормално.

Он је указао и на скандалозан однос појединих кандидата према медијима, и подвукао да је поносан што су у СНС добри домаћини свим медијским кућама без изузетка, и да свако може увек да дође, да постави питање које хоће, док са друге стране “ти носиоци демократије” праве селекцију међу медијима.

 

извор: Танјуг