Стефановић потписао Споразум са ОЦЕС о помоћи у ванредним ситуацијама

Beograd, 13. decembra 2016. - Ministar unutrasnjih poslova Srbije Nebojsa Stefanovic (C) potpisao je danas Sporazum izmedju vlada drzava ucesnica OCES o saradnji u pomoci u vanrednim situacijama i hitnom reagovanju na prirodne nepogode i katastrofe koje je izazvao covek. Stefanovic je sporazum urucio ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu (D), a potpisao je Dopunski protokol uz taj sporazum koji je urucio generalnom sekretaru OCES Mihaelu Hristidisu (L). FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић потписао је данас Споразум између влада држава учесница Црноморске економске сарадње о сарадњи у пружању помоћи у ванредним ситуацијама и хитном реаговању на природне и изазване катастрофе.

Министар полиције је споразум потписао на 35. састанку Савета министара спољних послова држава чланица Организације за црноморску економску сарадњу (ОЦЕС), који је одржан у Београду.

Стефановић је споразум уручио министру спољних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, а потписао је и Допунски протокол уз тај споразум који је уручио генералном секретару Организације за црноморску економску сарадњу Мајклу Христидесу.

Организација за црноморску економску сарадњу основана је на Самиту шефова држава и влада 11 земаља црноморског региона у Истанбулу 1992. године. Република Србија се 2004. године прикључила овој регионалној економској организацији.

Извор: Министарство унутрашњих послова