Стефановић: Привести правди починиоце злочина на КИМ

Beograd, 27. july 2012 - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanovic obraca se predstavnicima medija posle sastanka sa ambasadorkom SAD u Srbiji Meri Vorlik u Domu Narodne skupštine. FOTO TANJUG / ZORAN ŽESTIC / dmm

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са главним тужиоцем Специјалног суда за ратне злочине на Косову и Метохији Дејвидом Швендименом.

Током састанка министар Стефановић је рекао да очекује од Специјалног суда да прикупи довољно доказа како би се гонили и привели правди сви починиоци злочина против Срба, али и других националности на Косову и Метохији.

„Веома је важно заштитити потенцијалне сведоке имајући у виду утицај моћних особа које могу успорити или бити препрека у привођењу починилаца правди“, истакао је Стефановић.

Министар је напоменуо да је, услед протока времена и могућег уништавања доказа, потребно озбиљно приступити решавању свих злочина и изразио очекивања да ће извршиоци најтежих кривичних дела, као у случају “Жуте куће”, моћи да се процесуирају и правоснажно осуде, без изузетка.

Главни тужилац Дејвид Швендимен је рекао да је свестан да има тежак задатак и да ће се потрудити да досадашњи рад на истрагама преточи у конкретне оптужнице.

Извор: Министарство унутрашњих послова