Стефановић: Припадници речне полиције спасили на стотине живота

Beograd, 5. januara 2017.- Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic (S) u camcu. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrasnjih poslova Nebojsa Stefanovic obisao je danas pripadnike recne policije Policijske uprave za grad Beograd. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ nr

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, изјавио је данас приликом обиласка речне полиције Полицијске управе за град Београд, да је та јединица током прошле године остварила изваредне резултате у борби против кријумчара нафтом и процесуирала више од 139 кривичних дела.

„Речна полиција у 2016. години постигла је својеврстан рекорд, за више него дупло, у односу на 2015. годину, повећала је резултате у борби против кријумчара нафте. Открили су више од 139 кривичних дела, што је добар резултат. Ови момци раде свој посао свакодневно, у свим временским условима  и заслужују сваку похвалу“, истакао је Стефановић.

dsc_4402

Указавши да су припадници речне полиције у претходнима годинама спасили стотине живота, министар је прецизирао да су током прошле године полицијски службеници ове јединице спасили 14 људи који су покушали суицид, а током 2015. године 15 особа.

„Ови људи су истински хероји који су спасили стотине живота у претходним годинама. Успели су на време да их извуку из воде и ти људи су данас живи захвајујући њиховој брзој интервенцији“, рекао је Стефановић.

Говорећи о опремљености речне полиције, Стефановић је указао да су за једници набављена два нова чамца и изразио очекивање да ће, уз помоћ града Београда и СДПР, бити набављен још један борбени чамац, који ће допринети још ефикаснијој борби против кријумчара.

dsc_4393

„Трудићемо се остваримо још боље резултате у борби против кријумчара робом, како би смо, између осталог, повећали и приходе за нашу земљу, јер тај новац касније иде за школе, болнице, путеве. Нећемо дозволити да било ко мисли да нашим пловним путевима може да шверцује нафту, дуван или другу робу“, казао је Стефановић.

Указавши да припадници речне полиције обављају сложен и тежак посао, министра је објаснио да та јединица покрива територију девет београдских општина, а да по потреби пружа асистенцију и другим полицијским управама.

„Ја сам зато управо овде, када временске прилике нису добре, када је напољу ниска температура, да покажем поштовање према њиховом раду, јер они то заслужују“,закључио је Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова