Стефановић провео дан са децом и младима на Ади Циганлији

S

Акција “Полицајац у заједници” чији је циљ приближавање припадника МУП-а и њиховог рада деци организована је данас на Ади циганлији, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је том приликом да су полицајци део свог народа и да грађани треба да имају поверење у њих.

У акцији је учествовала београдска полиција, жандармерија и специјална јединица полиције, а циљ је био да се њихов рад приближи младим суграђанима, односно свим грађанима који живе у Београду, али и широм Србије.

“Желимо да им покажемо да је полиција ту због њихове безбедности и сигурности и тиме промовишемо рад полиције у заједници јер нам је важно да сваки полицајац зна своје комшије, грађане, као и да они знају полицијаце, ко су ти људи, да су то исправни и честити људи који су ту да би их заштитили од криминала и корупције”, рекао је Стефановић.

Он је истакао да  припадници МУП-а, учесници акције имају један задатак, а то је- да заштите животе, безбедност и сигурност грађана.

Како је истакао, оваквим манфестацијама, којих ће бити још, деци ће се приближити рад полиције како би видели да припадници МУП-а нису ту да их плаше већ да су део народа, и да би из тог разлога требало да имају поверење у њих.

У акцији је учествовало 140 деце узраста од 12 до 15 година из основних школа са територије општине Чукарица.

Акција је едукативног карактера, а основци су могли да се упознају са темом вршњачког насиља,  превенције наркотика, да сазнају шта подразумева нарушавање јавног реда и мира и слично.

Такође у акцији је представљен рад коњичке бригаде, жандармерије, ватрогасне службе…

Министар полиције је акцији на Ади циганлији присуствао са ћерком, а деца су искористила прилику да са њим разговарају и сликају се.

Стефановић: Одређени помаци у истрази случаја Беко

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да се интензивно ради на случају покушаја атентата на бизнисмена Милана Бека и да у томе има одређених помака.

“Уверен сам да ћемо пронаћи онога који је починио то кривично дело”, рекао је Стефановић новинарима на Ади Циганлији, додајући да не може да говори о више детаља.

Како је навео, када је у питању случај Беко, сваке седмице се разговара о том питању.

На питање о случају отмице двогодишње девојчице Маше у Браће Јерковић, на општини Вождовац, министар је рекао да су сва сазнања која имају везано за тај случај дата тужилаштву.

“Случај одмиче у том смислу и верујем да ће судски процес бити веома темељан”, рекао је Стефановић додајући да не може да говори о више детаља.

Извор: Танјуг