Стефановић са грађанима Врачара на трибини о безбедности

vracar3

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је вечерас на трибини “Безбедност грађана” у сали градске општине Врачар, да полиција треба и превентивно да делује и да у сарадњи са грађанима допринесе општој безбедности.

Објашњавајући суштину улоге полиције у заједници, министар Стефановић је нагласио да полицајац, у улици у којој патролира, мора да познаје грађане, као и они њега, да буде њихов „добар комшија“, да зна шта се дешава у крају, ко је проблематичан, где се нуди дрога. “Наш задатак је да предупредимо да се што мање кривичних дела изврши,” нагласио је Стефановић.

Као веома битну област министар је истакао борбу против корупције и организованог криминала. У том смислу, Стефановић је нагласио да је веома важно да се стане на пут корупцији у полицији и најавио да ће новим Законом о полицији ојачати Служба унутрашње контроле полиције, као и да ће се контролисати имовинске карте полицајаца. Циљ је да одговоран, ефикасан и поштен полицајац буде репрезент службе.

vracar1

Министар Стефановић је такође, поменуо и успешно спроведену акцију контроле возила високе класе. “То не значи да се друга возила не контролишу. Заустављамо свако возило. Циљ је био да покажемо да полиција мора да буде једнака према свима” нагласио је министар.

Стефановић је посебно похвалио рад полиције на заплени дроге, наводећи да је количина заплењене дроге преко десет пута већа у 2014. у односу на 2013. годину.

Министар Стефановић је на трибини замолио грађане да заједно са полицијом учествују у повећању безбедности деце у саобраћају код школа. Иако је родитељима у Србији дата могућност да се и сами укључе у заустављање саобраћаја код школа, до пре неколико недеља пријавио се само један родитељ у Смедереву, констатовао је министар.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова