Стефановић са одлазећим амбасадором Ирана

sl-1

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова, др Небојша Стефановић на састанку са амбасадором Исламске Републике Иран Мајидом Фахимом Поуром изразио је задовољство досадашњом сарадњом и очекивање да ће се она још више унапредити.

Министар Стефановић нагласио је да су током мандата амбасадора Фахимa Поура односи две земље унапређени и доведени на највиши ниво до сада.

Током састанка било је речи о савременим безбедносним изазовима са акцентом на тероризам, миграције и трговину људима, као и даљим корацима на унапређењу билатералне сарадње у домену унутрашњих послова.

Амбасадор Мајид Фахим Поур, који ускоро предаје мандат, честитао је министру Стефановићу на резултатима које су Влада Републике Србије и Министарство унутрашњих послова постигли на пољу очувању стабилности и безбедности, како у Србији, тако и у региону.

Посебно је истакао значај наставка сарадње у области полицијских послова и поручио да очекује да ће његов наследник својим радом још више учврстити добре односе Србије и Ирана.

Извор: Министарство унутрашњих послова