Стефановић: Све се своди на борбу против Вучића

Beograd, 27. july 2012 - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanovic obraca se predstavnicima medija posle sastanka sa ambasadorkom SAD u Srbiji Meri Vorlik  u Domu Narodne skupštine. FOTO TANJUG / ZORAN ŽESTIC / dmm

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић рекао jе вечерас да jе рано говорити о председничким изборима у Србиjи, али сада се све своди на борбу против Aлександра Вучића.

Oнима “коjи хоће да буду Вучић уместо Вучића”, боље да таj посао уопште не почињу, jер му нису дорасли, поручио jе Стефановић.

Према његовим речима, рано jе говорити о изборима који су за седам месеци, али сада се искристалисао jедан услов, коjи “промовишу на мала или велика врата разни аналитичари или квази аналитичари или квази кандидати – да се не кандидуjе jедан човек, пошто се сви слажу да ако се таj човек кандидуjе победиће у првом кругу”.

“Jедини услов да би ти избори били прихватљиви за њих jесте да се таj човек не кандидуjе отприлике као кад би Jусеину Болту рекли да не сме да трчи у трци на 100 метара, да би у њоj могли да трчимо ми”, рекао jе он.

“Aко се кандидуjе, онда кажу то jе почетак његовог краjа, и то вам кажу људи коjи се нису кандидовали ни у месноj заjедници, а камоли за нешто озбиљниjе. Наравно они то кад кажу говоре о Aлександру Вучићу”, рекао jе Стефановић и додао да сматра да се лидер СНС неће кандидовати на председничким изборима.

“Уколико би победили неког од кандидата кога би Вучић подржао онда би рекли победили смо Вучића. Дакле он да се не кандидуjе да нас не би победио, али ако буде неки други кандидат а ми га победимо, е онда смо победили Вучића”, рекао jе Стефановић.

Oн jе поручио да би сви требало да се баве своjим послом, као што се влада бави.

“Mи немамо времена да се бавимо изборима за шест месеци. Сада треба да се посветимо раду”, рекао jе Стефановић додавши да jе он уверен да би Србиjа без Вучића на челу имала стотину озбиљних и великих проблема.

извор: Танјуг