Стефановић: СНС о председничком кандидату на страначким органима

Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је данас да ће СНС одлуку о кандидату на председничким изборима донети на својим страначким органима и да ће свој став о томе изнети пред њима, а не прво пред медијима.

“Било би неозбиљно да се о томе изјашњавам пред медијима, а пре консултација са страначким колегама и састанцима страначких органа”, рекао је Стефановић одговарајући на питања новинара укључујући и да ли је за то да се за председника кандидује лидер странке и премијер Александар Вучић или актуелни председник Србије Томислав Николић.

На питање како оценујује рад председника Србије, он је рекао да поштује оно што је Николић урадио, али још једном поновио да ће став и мишљење изнети пред страначким колегама.

Новинаре је интересовао и његов став о разговорима који се воде са СПС и ЈС на шта је Стефановић потврдио да се разговори воде, поновивш да ће СНС донету своју одлуку о изласку на председничке изборе на страначким органима.

“Не желим да коментаришем нешто о чему прво нисам дискутовао са својим колегама из странке, а са којима сам се борио да правимо бољу Србију и боримо се за то да свакога дана нешто урадимо у овој земљи. Ми желимо да радимо за ову земљу, јер за ову земљу мора да се ради и мислим да је то квалитет и ове владе и свега што смо урадили у последње четири године, а не ко неки који су више бринули о томе какав ће им бити рејтинг. Ми смо иза себе остављали путеве, фабрике и нова радна места”, казао је Стефановић.

Он је рекао и да је Влада Србије прошле године дала подршку Вуку Јеремићу за место Генералног секретара УН да не би, како је нагласио, испало да неће да га подржи.

“Да га нисмо подржали, рекли би нам да смо то намерно урадили. Нисмо желели ни ту врсту хипотеке на грађанима Србије, зато смо га подржали”, казао је Стефановић.

Он је додао да је Јеремић, док је био министар спољних послова, био “јако лош министар” и водио је “катастрофалну спољну политику”, која се сводила углавном на путовања и довела до тога да огроман број земља призна независност Косова и Метохије.

Спречено више од 20.000 илегалних улазака

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су здружене снаге војске и полиције Србије у последњих шест месеци спречиле више од 20.000 људи да нелегално уђу у Србију.

Приликом обиласка Привременог прихватног центра за мигранте у Обреновцу, заједно са министром одбране Зораном Ðорђевићем, он је нагласио да ни један систем не може апсолутно да заустави миграцију, али да кроз систем враћања један део тих људи може да се врати у околне земље.

Према његовим речима, такав систем добро функционише са Бугарском, док се са Македонијом покушава успоставити.

“Европа може да помогне Србији када је реч о мигрантима и њиховог враћања у земљу порекла и апсолутно можемо да рачунамо на њену подршку”, рекао је Стефановић .

Он је казао и да су мигранти у Србији захвални српској полицији што се према њима односи пристојно, нормално и људски, за разлику од других земаља где нису имали такво искуство.

“Наш задатак је да обезбедимо и сигурност миграната, али и нашс грађана, односно да сви грађани Србије не осете никакав терет , јер је Србија одговорна држава која хоће да помогне људима”, нагласио је министар унутрашњих послова и додао да без јединственог одговора и става Европе, али и стратегије о солидарности тешко да може да се дође до одрживог решења за мигрантску кризу..

“Србија ће наставити и даље да се понаша озбиљно и одговорно и хумано и нећемо дозволити да ови људи трпе последице”, нагласио је Стефановић.