Стефановић: Србија неће поклекнути

01

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас у бази Специјалне антитерористичке јединице да Србија неће поклекнути ни пред криминалом ни пред тероризмом.

„Изазови тероризма и организованих криминалних група чине да морамо да будемо ефикаснији, бољи, снажнији у одговорима на те изазове, да покажемо да Србија неће да поклекне ни пред криминалом ни пред тероризмом. Ви сте врх оштрице одбрамбене моћи Србије“, нагласио је министар Стефановић на обележавању Дана Специјалне антитерористичке јединице у Батајници.

02

Он је додао да очекује да ће ова специјална јединица и даље бити најбоља, најјача и најспремнија како би у најкраћем тренутку одговорила на све изазове.

„Много пута сте били тамо где други нису могли или нису смели да буду. Колега Гујаничић није страдао у борбеним дејствима, али је дао свој живот. Његово срце је престало да куца онда када смо се борили са воденим стихијама и када је радио да спасе животе људи. Можда је то најбоља парадигма оног што полиција и Специјална антитерористичка јединица раде“, рекао је Стефановић.

03

Министар је изјавио да је поносан на сваког припадника јединице и да ће учинити све што може да би се повећала опремљеност САЈ-а и како би припадници били боље заштићени.

„Желим вам пуно година успеха, што мање тренутака у којима се сећамо тешких момената, али што више оних у којима се сећамо добрих активности и успеха које смо заједно постигли. Што ви будете спремнији то ће бити мање људи који ће бити у прилици да нас угрозе“, поручио је министар припадницима Специјалне антитерористичке јединице.

07

Командант САЈ-а Спасоје Вулевић је рекао да је током ове године спроведена реорганизација јединице која сада има нову структуру и организацију и да су све активности спроведене по плану и у потпуности.

„Са посебним поштовањем сећамо се наших колега који су изгубили животе извршавајући најсложеније задатке. Њихова имена се налазе на спомен зиду и сваког дана нас подсећају на величину жртве коју су дали и херојски подвиг који су учинили бранећи отаџбину и безбедност грађана Србије. Наставићемо са обучавањем припадника кроз различите видове едукација. Специјална антитерористичка јединица и даље ће бити један од стубова безбедности Републике Србије“, изјавио је командант Вулевић.

08

Извор: Министарство унутрашњих послова