Стефановић: Србија ће помоћи свима, али на лоше намере одговорити

Министар унутрашњих послова Србије др Небојша Стефановић изјавио је данас, поводом ситуације у региону, да Србија шаље јасну поруку да ће помоћи свима, али да ће на лоше намере одговорити.

Он је, гостујући на ТВ Пинк, казао да у Србији нема терористичких удара и да се Србија труди да претња по грађане буде што мања, као и стопа криминала.

“Овде нема терористичких удара, трудимо се да претња по грађане буде што мања, стопа криминала такође, пружамо помоћ мигрантима, свима онима којима је потребна”, рекао је Стефановић.

Са друге стране, против Србије се покреће ревизија тужбе за геноцид, указао је он.

“Ствара се слика да Србија о мигрантима не брине, сви се труде да се пронађе један пример где је Србија лоше поступила према њима, што није истина”, рекао је Стефановић.

У Србији нема отмице деце

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је Србија земља у којој нема отмица деце и додао да нико не сме на то ни да помисли, јер полиција муњевито реагује.

Он је, поводом јучерашњег догађаја, када је један грађанин пријавио да је видео “отмицу детета”, која није била основана, казао да је то прави пример како грађани треба да се понашају и да показује већу координисаност сарадње полиције и грађана.

“Важно је да није било отмице и да се ништа лоше није десило”, рекао је Стефановић, гостујући на ТВ Пинк.

Он је додао да је више пута обилазио жене у сигурној кући где су нашле уточиште и где се осећају безбедно, што је и сврха те куће.

“Суштина наше борбе је да онемогућимо да људи мисле да је уопште дозвољено и нормално да туку своје жене, мајке, децу. Нови закон омогућава полицији више овлашћења и полицајци сада могу да уђу и избаце насилника из куће без обзира ко је власник, а да жртва насиља може да остане у стану”, рекао је Стефановић, додавши да ће сада жртве више бити заштићене.

Извор: Танјуг