Стефановић: Током наредне године биће замењен већи број патролних возила

03

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић најавио је данас приликом предаје 50 нових возила Полицијској управи за град Београд и Управи криминалистичке полиције, да ће током наредне године  бити замењен већи број патролних возила, која су стара по десет и више година и која не  могу на довољно добар начин да испуне све захтеве које Министарство поставља пред све своје припаднике.

04

„Министарство унутрашњих послова наставља са опремањем полиције и нова возила које данас уручујемо Полицијској управи за град Београд и криминалистичкој полицији показују  да је то тренд који ћемо пратити, јер желимо да наши полицајци буду безбедни, сигурни, да се возе у возилима која су исправна и у којима могу ефикасније да заврше своје задатке“, истакао је Стефановић.

Министар је додао да ће опремање полицијских службеника обезбедити да грађани Републике Србије имају полицију која је ефикасна и која може да испуни све оно што од ње  очекују.

Стефановић је нагласио да ће Министарство наставити са набавком и друге опреме за полицију – нових униформи, борбених и околопних возила и других система који су потребни за ефикаснији рад полиције.

06

„Обезбедићемо да наши припадници буду боље заштићени балистичким прслуцима, боље  опремљени и да техника коју будемо куповали послужи у обрачуну са највећим криминалним групама које делују у читавом нашем региону“, закључио је министар полиције.

Извор: Министарство унутрашњих послова