Стефановић у Азербејџану о унапређењу сарадње

1

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић започео је данас дводневну посету Републици Азербејџан током које ће се састати са највишим државним званичницима, председником државе Илхамом Алијевим, председником парламента Огтајом Асадовим и министром унутрашњих послова Рамиљом Усубовим.

Током посете Бакуу потпредседник српске Владе и министар полиције разговараће и са министром спољних послова Азербејџана Елмаром Мамадајевим и министром за ванредне ситуације Камаладином Хајдаровим.

„Велика ми је част што имам прилику да будем у посети Бакуу и да разговарам са председником Азербејџана, председником парламента и члaновима Владе, о унапређењу сарадње наших земаља. За нас је важан долазак компанија из Азербејџана на српско тржиште и инвестиције које су почеле да се реализују, а ово је прилика да разговарамо и о новим улагањима. Такође, причаћемо и о безбедносној сарадњи која би могла да унапреди односе између два министарства унутрашњих послова, како у смислу борбе против организованог криминала и тероризма, тако и свих других питања која су од интереса за наше државе“, рекао је министар Стефановић у Бакуу.

3

Првог дана званичне посете Бакуу министар Стефановић је посетио споменик националног вође Азербејџана Хајдара Алијева где је положио венац, а обишао је и споменик Вечни пламен и Алеју Шехида где је, такође, положио цвеће.

Извор: Министарство унутрашњих послова