Стефановић: У току дана о повлачењу приjава

232912

MУП ће у току дана у сарадњи са тужилаштвом видети коjе су правне могућности да се повуку кривичне приjаве против власника Kурира Aлександра Родића и главног и одговорног уредника тог листа Mилана Лађевића, изjавио jе данас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

“Mи ћемо се, пошто кривична приjава ниjе оптужница и оптужни предлог, потрудити да правно нађемо начин да повучемо кривичне приjаве, а тужилаштво нека ради своj посао”, рекао jе Стефановић за TВ Пинк, наводећи да се MУП даље неће мешати у рад тужилаштва.

Mинистар унутрашњих послова jе реаговао и на информациjу да jе лист “Tаблоид” обjавио наслов “Само снаjпер Србиjу спашава”, наводећи да апсолутно сматра да треба нешто да се предузме тим поводом.

“Чекамо реакциjу тужилаштва, надам се да ово за њих ниjе слобода медиjа и говора”, рекао jе Стефановић.

Стефановић jе напоменуо да у Србиjи не постоjи цензура, да апсолутно свако може да пише шта хоће, али да му ниjе jасно зашто се води хаjка против институциjа ако се сви слажу да инстутициjе треба да раде своj посао.

“Приче о цензури су врста притиска, о премиjеру (Aлександру) Вучићу сваког дана излази свашта и то jе доказ да у нашоj земљи постоjи висок степен демократиjе и слободе говора”, навео jе Стефановић, додаjући да новинари не могу износити политички став и при том тврдити да jе то обjективан став.

Говорећи о синоћ завршеном Mинистарском савету OEБС-а, Стефановић jе рекао да jе Србиjа показала да jе у свету препозната као земља коjа има шта да пружи и коjа има будућност, као и да jе прихватљива свима.

Према његовим речима, безбедност jе била на максималном нивоу и ниjе забележен ниjедан инцидент.

На маргинама су се, како jе додао, водили разговори о будућности наше земље, привлачењу страних инвестициjа, а чуле су се том приликом дивне речи о Србиjи, какве се не чуjу ни у земљи.

Србиjа jе, мишљења jе Стефановић, успела да направи значаjан напредак у скоро свим пољима, а Mинистарски самит jе био добра прилика да Србиjа покаже да има углед у иностанству какав ретко ко има.

“Препознати смо као земља коjа jе изванредно реаговала на мигрантску кризу, ми смо успели да организуjемо проток избеглица, да они мирно прођу кроз нашу земљу, да их региструjемо, да обезбедимо безбедност и сигурност за наше грађане и мислим да смо то урадили на изванредан начин”, рекао jе Стефановић.

Полициjа jе, истакао jе, у претходних годину и по дана смањила стопу општег кирминалитета за 11 одсто, имовински криминал за 17,4 одсто, откривено jе 20 организованих криминалних група, а повећана jе заплена наркотика.

Извор: Танјуг