Стефановић: У циљу побољшања контроле полагања тестова и испита нови прописи за рад ауто школа

S

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић наjавио jе данас да ће представници саобраћаjне полициjе наставити разговоре са власницма ауто школа али да се неће одустати од реформских потеза чиjи jе циљ побољшање безбедности на друмовима.
Стефановић jе рекао новинарима и да jе циљ нових прописа везаних за рад ауто школа да се побољша контроал полагања тестова и испита и спречи издавање “муфте дозвола”.
“Aко неко подржава да не постоjе рачунари (у ауто сколама) и да буду интегрисан у управљање тестовима где ћете моћи да проверите како функционише и да ли jе неко добио возачку дозволу на муфте па да нам деца после гину на улицу очекуjем онда то и каже”, рекао jе он.
Oн jе навео и да таj ко подржава тако нешто, било да jе из медиjа ил идругих области да то и саопшти грађанима па да видимо како ће грађани реаговати.
“Што се тиче MУП-а ми све доносимо због свега што се дешавало уназад годинама – деца нам гину на улицама и jедан од разлога за то jе и што немамо довољно уређен систем”, рекао jе Стефановић.
Стефановић jе нагласио и да jе MУП спреман да разговра са власницима ауто школа као што су разговарали и претходних дана.
Испред Дома Народне скупштине прошлог петка протествовали су представници ауто-школа, jер Mинистарство унутрашњих послова ниjе прихватило њихове предлоге у вези измена Закона о безбедности у саобраћаjу везаних за доношење посебних правилника.
Због законских измена у вези полагања возачких испита коjе jе донео MУП, у претходном периоду од 950 ауто школа затворено jе њих 430.
Наjављене измене Закона о безбедности у саобраћаjу и одредбе у правилницима, како тврде у удружењу ауто школа, довешће до тога да се тренутно постоjећи броj ауто школа смањи за половину.

Извор: Танјуг