Стефановић: Још без одлуке о изборима, тим за Београд крајем новембра

Функционер СНС Небојша Стефановић изјавио је данас да та странка још није изабрала кандидата за градоначелника Београда и да ће у наредних неколико недеља представити тим људи и првог на листи који ће бити кандидат за градоначелника престонице, као и да још није донета одлука о ванредним парламентарним изборима.

Стефановић је на конференцији за новинаре прецизирао да ће се тим за Београд и кандидат представити крајем новембра или почетком децембра.

Он је рекао да још увек није донета одлука о ванредним парламентарним изборима и додао да ће о томе обавестити јавност када странка донесе одлуку.

Функционер СНС је одбацио тврдње појединих опозиционих представника о повећању броја становника у неким београдским општинама, истичући да је реч о лажима и манипулацијама.

“Сваког дана имамо умножавање лажи које се пласирају у Београду и сервирају као истина- свакако да би се прикриле афере које су ти људи оставили док су управљали Србијом и Београдом и који желе по сваку цену да се врате на власт” рекао је Стефановић.

Он је износећи резултате градске власти у Београду истакао да је буџет града 2013. године био 78 милијарди динара а данас је 102 милијарде, а да је незапосленост рекордно ниска и испод је 90.000 незапослених.

Стефановић је подсетио и да је Београд 2013. године био дужан 1,2 милијарде евра а данас 450 милиона евра мање иако је много више улагао у инфраструктуру у претходне три године и то без динара новог кредита.

Каже да су се у Београду догодиле кључне промене које су грађанима олакшале живот.

“За разлику од периода када су Београдом управљали Ðилас, Шапић, ДС и остали могли сте да чујете да није њихов посао да запосљавају у Београду и да брину о радним местима. Ми мислимо све супротно, да је једнако посао локалне самоуправе као и владе да брину о стандарду људи и повећању броја радних места”, поручио је Стефановић.

Најавио је да ће “Меита” у Обреновцу инвестирати нових 100 милиона евра у фабрику са дупло већим капацитетима од садашњих и очекује да ће имати 2.300 запослених.

Такође, навео је да је у претходним годинама урађено 400 километара водоводне и канализационе мреже, те да ће она бити завршена у наредних десет година.

Градска власт је затекла 50 градиилшта, а данас их има 1.111, рекао је Стефановић и указао на бројне пројекте попут Београда на води који су омогућили покретање индустрије, као и на реконструкцију великог броја вртрића, школа, паркова, Домова здравља…

На иницијативу СНС смањена је цена градског превоза, набављено 30 зглобних аутобуса, 12 школских, пет електричних аутобуса…додао је Стефановић.

Он је рекао и да је провера народне воље врхунац демократије и додао да никада није био за то да се бежи од провере народне воље, али је напоменуо да не излази са приватним ставом по том питању јер се не обраћа као приватно лице већ као неко ко износи ставове странке.

Поручио је да неће бити лако Јанковићу, Ђиласу, Шапићу, Обрадовићу да освоје власт и навео да није сигуран да су уверени да је народ на њиховој страни.

На питање да наведе изјаву опозиције у којој су затражии расписивање избора, Стефановић је одговорио да је конотација свих њихових изјава да је власт изгубила поверење грађана.

Како је рекао, не види ни једну земљу у којој се опозиција плаши избора јер је то, каже, прилка да победе власт.

Извор: Танјуг