Стефановић: Mилановићу, свађаj се сам са собом

sef prva vestСрбиjа jе озбиљна и одговорна држава и више неће улазити у било каква препуцавања с било коjим хрватским званичником, али ако буде осетила да jе угрожена, знаће да одговори, изjавио jе министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

Поводом хрватске претње о “херметичком затварању граница”, Стефановић jе за данашњи “Информер” рекао да ће надлежни наставити да се понашаjу у складу са интересима грађана.

“Искрено се надам да ће Хрватска водити рачуна приликом доношења било какве нове одлуке. И због своjих економских интереса и због односа са Србиjом. Хоћемо да градимо добросуседске односе и трудимо се да то покажемо. Надам се да се више никада неће догодити затварање граница или нешто слично”, рекао jе он.

У случаjу да се ипак деси нова блокада, Стефановић каже да ће Србиjа на озбиљан начин одговорити снагом аргумената.

“Неће улазити у сукобе, нити ће учинити било шта што би могло да нашкоди грађанима. Наравно, као и у претходноj кризи, показаћемо да смо чврста и озбиљна држава коjа уме да одговори кад сматра да jе угрожена и кад су њена права повређена”, рекао jе Стефановић.

На оптужбе из Хрватске да Србиjа и даље има договор са Mађарском, министар одговара да нити смо раниjе усмеравали избеглице, нити то данас радимо, нити ћемо то радити у будућности.

“Не присиљавамо никога да иде на било коjи гранични прелаз. Oстављамо њима да одлуче. У складу са међународним правилима, они кад уђу у Србиjу имаjу право на слободу кретања и то поштуjемо. Свако ко поразговара са њима може то да види”, рекао jе Стефановић.

Извор: Танјуг