Стефановић: Tрагедиjа, пуцано из илегалног оружjа

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jутрос да jе осумњичени за петоструко убиство у Житишту З.С. пуцао из аутоматског оружjа коjе jе илегално поседовао, али да jе ситуациjа била потпуно неочекивана и да ниjе било никаквих назнака коjе би указивале на трагедиjу.

Стефановић потврдио да jе З.С. ноћас око 1.30 сати из аутоматске пушке са више рафала усмртио пет лица и око 20 рањено, а Стефановић jе рекао да jе он пушку имао у нелегалном поседу.

Сумња се да се ради о љубомори, jер jе прва страдала његова бивса супруга, док jе велики броj људи повређен и трагично страдао, рекао jе министар.

Ситуациjа jе потпуно неочекивана, jер осумњичени ниjе имао ниjедан прекршаj, ни кривичну приjаву, напоменуо jе Стефановић.

Хитна помоћ jе прва пристигла, а затим и медицинске екипе из Зрењанина, рекао jе Стефановић додаjући да jе полициjа такође стигла за мање од jедан минут.

Oни су привели осумњиченог и савладали га, а тада му jе већ била и одузета пушка и почео jе да бежи.

Tужиоци су изашли брзо, увиђаj jе обављен и очекуjе се да се одреди притвор.

“Сада jе наjвазниjе помоћи породицама и повређенима да се пружи нега”, рекао jе министар.

Стефановић jе истакао да jе у питању трагедиjа каква дуго ниjе виђена у Србиjи.

“Сви смо у шоку како се овакво нешто уопште развиjало с обзиром да се радило о цовеку коjи jе био потпуно миран и коjи ниjе имао ни досиjе ни било какву приjаву у полициjи”, рекао jе Стефановић.

Додао jе да jе након тешке ноћи и убиства људи добро што jе та особа приведена одмах и сад jе важно да се људима коjи су повређени у наjкраћем могућем року пружи наjбоља медицинска помоћ, да се покуша да се  трагедиjа учини jош мањом, да не страда jош неко, пошто jе добио информациjу да постоjи jош четворо људи коjи су теже повређени.

Стефановић очекуjе да се после полициjског задржавања починиоца, одреди и притвор и да таj део поступка иде даље.

Извор: Танјуг