Mинистар Стефановић положио венац на спомен плочу погинулим припадницима МУП-а

DSC_7651

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановића положио је данас венац на спомен плочу погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова током НАТО бомбардовања 1999. године, који, како је истакао, нису имали право на кукавичлук већ само на храброст што су и показали.

DSC_7590

„Своје животе дало је 167 припадника Министарства унутрашњих послова. Показали су како се воли Србија, показали су да су спремни да за њу дају највећу жртву, сопствени живот,  и то је ствар коју Србија никада не сме да заборави“, нагласио је министар.

DSC_7634

Стефановић је рекао и да Србија не сме да заборави ни њихове породице, али да не сме ни да се њихових жртава сећа само  у данима када се обележава овакво страдање наших највећих хероја.

DSC_7637

„Ово је дан када схватамо да смо таквом жртвом, када смо заједничким радом, када смо огромним напорима успели да стигнемо да будемо поштована земља у свету и да постигнемо да Министарство унутрашњих послова данас буде потпуни ослонац свог народа у смислу сваке безбедности“, истакао је министар Стефановић.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова