Биографија

nebojsa-stefanovic-biografijaНебојша Стефановић је рођен 20. новембра 1976. године у Београду. Девету гимназију „Михајло Петровић Алас“ завршио је у Београду, а дипломирао је на Факултету за пословне студије, Мегатренд универзитета.

Звање магистра економских наука, Небојша Стефановић је стекао одбранивши тезу „Савремени принципи менаџмента у локалној самоуправи“, 2011. године.

Од 2004 – 2008. године био је запослен у предузећу за спољну и унутрашњу трговину „Interspeed“ д.о.о. на позицији директора маркетинга.

Од 2008. године, прелази на дужност финансијског директора у предузећу „Јабука“ д.о.о.

У периоду од 2004. до 2008. године био је одборник у скупштини Града Београда.

На парламентарним изборима 2007. године изабран је за народног посланика, а обављао је и дужност председника Одбора за трговину и туризам Народне скупштине Републике Србије.

На изборима 2012. године изабран је за посланика Народне скупштине Републике Србије и одборника скупштине Града Београда.

Од јула 2012. године до априла 2014. године Небојша Стефановић обављао је функцију председника Народне скупштине Републике Србије и председника Одбора за права детета. Био је и шеф делегације НС РС у Интерпарламентарној унији.

Небојша Стефановић докторирао је јуна 2013. године, на тему „Нова улога стратегијског менаџмента у управљању локалном самоуправом“.

На парламентарним изборима 2014. године, именован је за министра унутрашњих послова, а након парламентарних избора 2016. године реизабран је на ту функцију и именован за потпредседника Владе Републике Србије, где остаје и након реконструкције Владе 2017. године.

Оснивач је Српске напредне странке, члан њеног Председништва и председник Градског одбора Београд.

Од оснивања Српске напредне странке 2008. године до 4. Скупштине Српске напредне странке одржане 2016. године, обављао је функцију потпредседника Главног одбора Српске напредне странке.

Др Небојша Стефановић говори eнглески и руски језик.

У браку је са Аном и има ћерку Нину.

Функције: