Стефановић: Мора да се још интензивније ради и улаже

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић разговарао је са грађанима насеља Шопић и Шушњар, у  општини Лазаревац, којима је поручио да нема мале и велике општине и да једанаки развој не значи да једни имају све, а други ништа и да зато управо приградске општине имају приоритет при реализацији започетих пројеката, али и покретања нових, посебно када је у питању изградња и реконструкција школа, обданишта и домова здравља.

„Ви (грађани приградских насеља) имате приоритет, јер знам колико сте тешко живели уназад 20,30,50 година, колико мало њих се овде задржало да види како живите, а камоли да нешто уреди за вас. Зато овде мора да се још интензивније ради и улаже”, рекао је Стефановић.

Он је подсетио окупљене грађане да је 2014. године, када је Александар Вучић постао председник Владе Републике Србије заживела друга визија Србије, а то је да та Србија има стабилне финансије које гарантују да може да буде издвојен велики део новца за улагања, али на здравим основама , без кредита и задуживања.

„Сада новац народа завршава тамо где треба да заврши, уложен у инфраструктуру, у школе да нам деца имају довољно рачунара за учење, да постају инжењери електротехнике и информатике, да та деца могу да се запосле, виде будућност у својој земљи, у свом Шушњару, Лазаревцу, Београду, у својој Србији”, поручио је Стефановић.

Он је најавио додатна улагања у области безбедности и нагласио да је започета уградња великог броја камера на целој територији Лазаревца, што ће посебно унапредити безбедност деце у школама и вртићима.

Стефановић је истакао да је обавеза сваког функционера да посети и најмањи део Београда и Србије, јер нико не сме да се осећа као грађанин другог реда. Стефановић је окупљеним грађанима поручио да изборна листа Српске напредне странке није политичка листа, већ листа свих нас, сваког човека који живи у Београду.

Стефановић: СНС има пројекте, опозиција мржњу

Небојша Стефановић, министар полиције и председник Градског одбора СНС рекао је за „Ново јутро“ Телевизије Пинк да људи који представљају листу „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“ одлазе до сваког човека, у свако домаћинство и сваку улицу, и да представљају оно што је урађено у претходном периоду.

Тим који је водио Београд имао је огроман посао, прво да вратимо дугове, или бар део дуга од милијарду и 250 милиона евра колико нам је оставила претходна власт предвођена и Ђиласом и Шапићем и свима осталима који су у томе учествовали, али и да много тога новог уради – изјавио је Стефановић.

Он је додао да се разговара са грађанима о томе шта је будућност и шта ће се урадити у Београду у наредном периоду.

Вртићи, школе, домови здравља, водовод, канализација, све оно што је важно и то представљамо људима конкретним плановима и питамо их за њихово мишљење, ми хоћемо да са грађанима сарађујемо тако да их питамо шта желе и шта су им приоритети. Са друге стране од неких од тих листа које су нама супротстављене могли смо да чујемо само поруке мржње и поруке насиље и које свакако не иду у корист грађанима Београда. Мислим да је то суштинска разлика у кампањи – каже Стефановић.

На то да се опозиција међусобно сукобљава министар Стефановић је рекао да када они говоре једни о другима то и не може посебно да се коментарише јер они једни о другима знају најбоље.

То су људи који су заједно радили, ако су у нечему учествовали, учествовали су заједно и нема шта превише да се дода. Једни о другима кажу најбоље, оно што ја мислим да је истина са обе стране. Нема разлога да им не верујем када о томе говоре. То је само наставак такве врсте кампање где која показује грађанима да су људи који су фокусирани само на себе, на своје фотеље и интересе. Нема суштине шта је то што нудите грађанима Београда. Где нудите да саградите и урадите нешто ново – пита се Стефановић.

Он је рекао да у последње време траје политика претњи, да се људи који се залажу за владавину права и који кажу да она мора да постоји, само дивно звуче.

Порука да оне судије, каже Саша Јанковић, који је са Ђиласом окосница тог тима, суде онако како се њима не свиђа треба да воде ручуна да не остану без посла. Шта то значи, ако судите како се њима свиђа то ваља и онда сте добре судије. То је скандалозно, какву људску поруку шаљу правосуђу и за коју се залажу, да ако случајно пресудите како се Ђиласу и Јанковићу не свиђа можда ћете бити и ухапшени – каже Стефановић.

Он додаје да када би они дошли на власт ми бисмо били све само не правна држава.

Они кажу да је Ђилас некада дао предлог за градску полицију, којом би управљали градски политички органи. Комуналну полицију је направио Ђилас. Они предлажу да политичари из скупштина управљају полицијом. То нема нигде у свету, ми смо 2016. донели закон којим директор управља полицијом – објашњава Стефановић.

И додао да му се чини да реаговања СНС немају простор у неким медијима.

У последње време се појављују перјанице на којима се каже да се не забораве неки медији и новине. Они који добију батине и припадају СНС, супер је што су добили батине, а ако њих неко погледа, то је страшно. Ми осуђујемо и једно и друго. Градску изборну комисију чине у складу са закон представници опозиционих странака и странака око СНС-а пропорционално броју одборника. Опозиција учествује у раду изборне комисије, а само је био пријем листа и његово проглашење – рекао је Стефановић.

Како додаје, на сваком бирачком месту има петнаестак представника опозиционих странака на сваком месту и писање КРИК-а о имовини носиоца листе СНС Зорана Радојичића још један је показатељ негативне кампање.

Радојичић је диван човек који је свој живот посветио деци. Када нису могли да му нађу ништа јер није урадио ништа нечасно, само зато што је први на листи мора да се баци блато, да би они били мирни – објаснио је Стефановић.

Он је донео статистички податак који показује одступање, највеће је било 2007. и 2008. када су била значајнија пријављивања у Београду него пре тога.

Покривамо школе и камере и то је нешто што се ради независно од избора. Када говоримо о метроу, то је стварна прича – истиче Стефановић.

Како додаје, опозиција, осим мржње коју тешко да грађани могу да разумеју, не нуде ништа.

У време вршења градске власти задужили су Београд. Ђилас је рекао да је саграђена ОШ у насељу Степа Степановић у његово време, а градски менаџер Весић је отворио ту школу. Ми нисмо саградили домове здравља, а они јесу… – наводи Стефановић.

Додао је пример вртића „Облачак“ који је отворен 2012. када је Ђилас био градоначелник. Тај вртић никада није прикључен на водоводну и канализациону мрежу, грејање је на пелет иако је гасовод на километар, а имају и проблем са прокишњавањем.

Вратићемо дугове и изградићемо све то – каже Стефановић.

 

Извор: Пинк

Стефановић: Желимо да искористимо ваше искуство и знање

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке Небојша Стефановић разговарао је са најстаријим суграђанима општине Савски венац. Он је рекао да је политика Александра Вучића доказала да је сваки грађанин и сваки део Београда и Србије једнако важан и да неће одустати од праксе непосредне и сталне комуникације са људима. Стефановић сматра да је то најбољи начин да они који обављају државне функције чују шта је грађанима потребно, шта мисле, чиме су задовољни, а чиме не.

„Посебно нам је важно ваше мишљење. Ви сте градили и овај град и нашу земљу и морамо да пронађемо начин да на што бољи начин искористимо ваше знање и искуство“, рекао је Стефановић и додао да је то могуће реализовати кроз разне програме којима би пензионери били укључени у систем. У прилог томе навео је пример добре праксе који спорводи Министарство унутрашњих послова, којим су пензионисани полицајци укључени у наставу у школама. Они уз активне полицајце ученицима четвртог и шестог разреда основних школа предају предмет Основи безбедности деце.

„Својим богатим искуством они помажу деци да стекну прва знања о безбедности, како на улици, тако и на интернету, као и опасностима које носи употреба наркотика“, рекао је Стефановић.

У разговору који је трајао два сата, присутни су поставили низ питања, понудили предлоге и изнели идеје како би квалитет живота могао додатно да се унапреди на тој општини.

Стефановић и Мондолони: Веома добра сарадња српске и француске полиције

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Републике Француске Фредериком Мондолонијем о досадашњој сарадњи српске и француске полиције, која је оцењена као веома добра.

Стефановић и Мондолони су истакли да постоји простор за унапређење сарадње посебно у области борбе против тероризма, организованог криминала, трговине дрогом, оружјем, као и у сузбијању илегалних миграција.

Министар и амбасадор су разговарали и о размени експерата Криминалистичко-полицијске академије са француским колегама у наредном периоду.

Стефановић и Мондолони су констатовали да ће јачање сарадње у свим овим областима допринети већој безбедности и Србије и Француске.

Извор: Министарство унутрашњих послова

Стефановић: Системи реговања на ванредне ситуације спремни да у најкраћем року одговоре на све изазове

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, који је данас на Аеродрому „Никола Тесла“ присуствовао показној вежби Спасилачко-ватрогасне службе, изјавио је да су системи реговања на ванредне ситуације у Србији спремни да у најкраћем року одговоре на све изазове и да заједничким радом утичу да грађани буду што безбеднији.

Стефановић је истакао да је Спасилачко-ватрогасна служба Аеродрома „Никола Тесла“ на приказаној вежби показала да је, уз модерну опрему, способна, обучена и спремна да у случају неког инцидента у најкраћем времену реагује.

„То је последица доброг рада Републике Србије, финансијске консолидације и  доброг рада руководства Аеродрома „Никола Тесла“. Да би се обезбедила најмодернија опрема требало је тај новац зарадити, требало је обезбедити да се број путника повећа, током прошле године било је чак 5.300.000, и да се значајан део профита одвоји за безбедност“ навео је Стефановић.

Стефановић, који је обишао и Аеродром „Никола Тесла“, истакао је да он има најсавременији систем контроле, који ће бити комфорнији за путнике, јер ће без скидања обуће и других предмета, моћи да се контролише не само метал, већ и честица које се везују за експлозив, течности и све друго што може представљати безбедносни ризик.

„Циљ и задатак Министарства унутрашњих послова и граничне полиције је да у сарадњи са аеродромским службама и царином постанемо још ефикаснији у раду“ рекао је Стефановић.

Према његовим речима, припадници граничне полиције, међу којима су и неки свршени студенти Криминалистичко-полицијске академије, који су прве  полицијске кораке почели у граничној полицији на аеродрому, теже сталним обукама, јер знањем желе да допринесу квалитетнијој контроли и успешнијој борби против свих видова угрожавања безбедности, али и испуњавању предуслова да грађани буду задовољни брзином и радом граничне службе.

Министар је додао да му је драго да Аеродром „Никола Тесла“ имплементира нове системе безбедности, који га чине једним од најбезбеднијих у региону,  чиме подстиче и друге безбедносне системе да унапређују свој рад и буду ефикаснији у заштити грађана.

Извор: Министарство унутрашњих послова